Infoa pennunostajalle

Jos olet kiinnostunut  tulevista tai syntyneistä pentueista, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Alustavan varaukset voit tehdä kun pennut ovat syntyneet ja selvinneet ensimmäisistä päivistä. Tämä ei kuitenkaan sido kumpaakaan osapuolta, mutta olisi kohteliasta ilmoittaa mikäli suunnitelmat muuttuvat, molemmin puolin.
Me haluamme aina nähdä pennun ostajat kasvotusten ennen varsinaista varausta. Voit tulla vierailulle jo ennen pentujen syntymääkin, yhteyttä voit ottaa joko soittamalla tai sähköpostilla. Pentuja pääsee katsomaan niiden täytettyä kolme viikkoa. 

Toivoisimme, että kerrot yhteyttä ottaessasi muun muassa seuravia asioita:

-missä ja miten asutte?

-millainen perhe sinulla on?

-mihin tarkoitukseen/harrastukseen koira tulee?

-kumpaa sukupuolta olevan pennun haluaisit?

-onko sinulla ennestään koirista/kultaisestanoutajasta kokemusta?

-miksi haluat juuri kultaisennoutajan?

Ennen kuin tulet katsomaan pentuja kannattaa kirjata kysymyksiä paperille, jotteivät ne jää kysymättä pennut nähdessäsi, suloisella tavallaan ne voivat viedä kokonaan keskittymiskyvyn. Tästä syystä haluamme ensin keskustella asioista ja vasta sitten menemme katsomaan ja ihastelemaan pentuja.

Tullessasi katsomaan pentuja käymme yhdessä läpi hoito- ja ruokintaohjeita. Samalla keskustelemme rodusta, sen yleisistä sairauksista, mitä kannattaa hankkia ennen pennun tuloa ja käymme läpi kauppasopimuksen ja liitteeksi tulevat ehdot. Jos tunnet että toiveesi täyttyvät ja haluat meiltä pennut ja olemme molemmat varmoja kaupasta, maksat varausmaksun, joka vähennetään lopullisesta kauppahinnasta. Tämän jälkeen pentuvaraus on kumpaakin osapuolta sitova. Annamme tällöin mukaasi kattavan Golden Info-kirjan, johon voit tutustua rauhassa ennen pennun tuloa.

Pentuja luovutettaessa allekirjoitamme yhdessä Suomen Kennelliiton ”Sopimus koiran kaupasta” lomakkeen. Tämän lisäksi Sinun tulee hyväksyä ja noudattaa liitteessä olevat lisäehdot, jotka ovat:

  • Koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin. Myyjällä on etuosto-oikeus koiran myyntihinnasta.
  • Koira on lonkka- ja kyynärniveltutkittava sekä silmätarkastettava ostajan toimesta ennen 24kk:n ikää.
  • Toivomme, että koiraa käytettäisiin vähintään kerran koiranäyttelyssä. Tarvittaessa meiltä saat esitysapua.
  • Jos koiraa aiotaan käyttää jalostukseen, on sen täytettävät rotuyhdistyksen asettamat terveysvaatimukset ja asiasta olisi hyvä neuvotella etukäteen kasvattajan kanssa.Pyrimme löytämään juuri sinulle sopivan ja toivomasi pennun, mutta pennun tulevaisuutta emme voi täysin taata. Pentu voi olla hyvin lupaava tiettyä harrastusta ajatellen 6-7 viikon iässä, muttemme valitettavasti pysty takaamaan että pennusta kasvaa täydellinen juuri siihen lajiin. 


Pennut syntyvät ja kasvavat kotioloissa, joissa ne tottuvat erilaisiin ääniin, toisiin koiriin, eri ikäisiin ihmisiin ja pääsevät tutustumaan riistaan. Teemme pennuille myös Bio Sensor- ohjelman , jonka on todettu vaikuttavan positiivisesti muun muassa hermoston kehitykseen, stressinsietokykyyn ja vastustuskykyyn. Tämä tehdään pennuille niiden ollessa 3-16 päivän ikäisiä.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä, rekisteröityinä, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja kolmesti madotettuina. Pennun ostaja liitetään vuodeksi Golden Ringin jäseneksi, saa mukaansa Golden info -kirjan, penturuokaa sekä kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet. Suosittelemme ottamaan pennulle vakuutuksen, joka on voimassa heti pennun tullessa uuteen kotiin.

Jos jokin asia jäi askarruttamaan mieltäsi, ota rohkeasti yhteyttä!

Toivomme, että kasvattiemme omistajat pitävät meihin jatkossa yhteyttä, on mukava kuulla kuulumisia ja pyrimme auttamaan kaikissa tilanteissa ja kysymyksissä mitä eteen tulee.